Ski Arlberg, regio en plaatsen

Het prachtige en sneeuwzekere Arlberg skigebied telt zo'n 440 km aan pistes en wordt gevormd door de legendarische plaatsen St. Anton, Zürs en Lech. Het skigebied is voor ieder niveau skiërs en snowboarders geschikt en zeer gevarieerd. Van eindeloze brede blauwe pistes tot aan uitdagende off-piste tochten. Het gebied is sneeuwzeker van eind november tot begin mei en behoort tot 's werelds beste en legendarische skigebieden. Hotels, appartementen, pensionnetjes, je vindt het allemaal in St Anton. Van relatief goedkoop tot extreem prijzig.
» lees verder

St Anton

De grootste plaats in het Arlberg gebied en de bakermat van het skiën in Oostenrijk. Hoewel het plaatsje een chique imago heeft, kent het een bruisend centrum en de diverse bars en discotheken zorgen voor uitstekende après-skimogelijkheden. St. Anton am Arlberg is goed en snel te bereiken met zowel auto, trein als vliegtuig. De trein stopt zelfs midden in het dorp. De apres ski is met Mooserwirt legendarisch. Een klein stukje boven St Anton, langs piste 1, ligt, de Mooserwirt. Mooserwirt is van eind november tot begin mei iedere dag een groot feest! Vanaf half 4 start DJ Gerhard met de apres ski.
»

Lech

Lech heeft in Nederland vooral bekendheid gekregen omdat de Koninklijke familie er op wintersport gaat. Lech is echter al sinds de jaren '30 een prominente wintersportplaats. Lech heeft een mondain karakter en veel eenvoudiger pistes. Maar ook heeft Lech moderne liftinstallaties (stoeltjesliften MET verwarming bijvoorbeeld).Het is via de officiele pistes niet mogelijk om van St Anton naar Lech te skiën. Echter vanaf Alpe Rauz (bereikbaar vanaf St Anton via piste 17) gaat een gratis ski bus naar Lech (postamt). Lech heeft de uitstraling van een echt skidorp. Een riviertje stroomt tussen de hotels en boerderijen door.
» lees verder

Zürs

Zürs is wat rustiger dan Lech. Het is een echt hoteldorp. Het is super sjiek en het aantal dagjesmensen is gelimiteerd, dus er is weinig drukte. Zurs bestaat uit slechts een aantal vijf sterrenhotels. Skiën en snowboarden in het hooggelegen Zurs is een goed alternatief, voor als het in St Anton te druk is op de piste. Brede, frans aandoende pistes zijn in Zürs te vinden. Zürs is via een skibus of postbus vanuit St Anton te bereiken. De connectie Zürs-Lech gaat via een piste of de gratis skibus.
» lees verder

vorige: Fotogalerij Lech volgende: St. Anton am Arlberg

Wintersport

Winter in St Anton

Meer dan 270 kilometer piste, een perfecte ligging, sneeuwzeker en gezellig - dat is wintersport in St Anton in een notendop. » lees verder

Webcam

Meer informatie over wintersport in Sankt Anton am Arlberg.