St. Anton am Arlberg

St Anton hoort bij de top vijf skigebieden in de wereld en behoort zeker tot de beste skigebieden van Oostenrijk. St Anton staat gelijk met of overtreft zelfs skigebieden als: Chamonix, Val D'Isere, Verbier, Zermatt, Jackson Hole en Whistler. St Anton is ideaal bereikbaar vanaf Nederland. Het treintstation van St Anton ligt midden in het dorp, met de auto kun je er zelfs voor een lang weekend heenrijden, want in minder dan 8 uur sta je in St Anton. Vliegen gaat vanaf Innsbruck ( iets meer dan een uur met de trein) of Zurich (ongeveer 3 uur met de trein).

St Anton heeft een aantal gedeelten. Het gebied in het centrum, rond de voetgangerszone is het aantrekkelijkst. Vlakbij de liften en midden in het levendige uitgaanscentrum van St Anton. Nasserein is het deel van het dorp, dat net iets uit het centrum ligt, maar nog goed lopend of skiend te bereiken. Bovendien vertrekt er vanuit Nasserein een stoeltjeslift. St Jakob ligt net iets verder en dit is niet meer goed lopend te bereiken. Zeker de terugweg niet (berg op). Houd hier dus rekening mee, want de skibussen rijden niet de hele nacht en niet zo frequent. Oberdorf aan de andere kant van St Anton ligt er ietsjes boven. Mooi uitzicht en ideaal als je niet veel in het dorp komt.

Het skigebied van St Anton is verdeeld in drie delen:

  1. St Anton/Gampen/Galzig/St Christoph/Stuben/Albona: het skicentrum van St Anton, vanuit hier kun je overal komen.
  2. Rendl:  een berg net enkele meters buiten St Anton (lopend of via een skibus goed te bereiken)
  3. De Lech/ Zurs connectie: nog steeds is het niet mogelijk om via de officiele pistes naar Zurs of Lech te skiën.

Tot op heden is het nog steeds noodzakelijk om bij Alpe Rauz in te drukke skibussen te stappen en vandaaruit een kort ritje naar de pistes in Zurs en Lech te maken (inbegrepen bij de skipas). Het ritje is trouwens de moeite waard. De pistes in Zurs en Lech zijn fantastisch en het ritje geeft een mooi uitzicht over de Arlberg pas.

Wil je niet in St Anton zelf verblijven dan zijn er in de omgeving van St Anton ook nog voldoende mogelijkheden. Vaak zijn deze accomodaties een stuk goedkoper. Vervoer naar de pistes gaat per skibus of auto. De skibussen rijden frequent, maar voornamelijk in de ochtend en middag.

  1. St Jakob am Arlberg
  2. Flirsch am Arlberg
  3. Pettneu am Arlberg
  4. Stuben am Arlberg
  5. Landeck (treinstation en grootste stad in de omgeving)

Een slaapplaats in Landeck betekent ook eenvoudig toegang tot dat andere mega skigebied in de omgeving van St Anton: Ischgl. Vanaf Landeck is het ongeveer een half uur tot het centrum van Ischgl. Er zijn ook plannen om de skigebieden van St Anton (Rendl) en Ischgl (Kappl) te koppelen, echter dat zal nog wel enige tijd in beslag nemen.

vorige: Ski Arlberg, regio en plaatsten volgende: Lech

Wintersport

Winter in St Anton

Meer dan 270 kilometer piste, een perfecte ligging, sneeuwzeker en gezellig - dat is wintersport in St Anton in een notendop. » lees verder

Webcam

Meer informatie over wintersport in Sankt Anton am Arlberg.