Het skigebied van St. Anton

Het skigebied van St. Anton heeft 157 kilometer piste. De skipas van St. Anton is ook geldig in Lech am Arlberg en Warth-Schröcken, daar vind je nog eens 176 kilometer piste. De skigebieden van Lech en St. Anton zijn niet aanééngesloten, met de auto of skibus ben je in ongeveer 20 minuten in Lech. Door de geografische ligging is St. Anton zeer sneeuwzeker. Bij zowel een westerlijke stroming als de 'Nordstau' mag St. Anton vaak rekenen op een dik pak sneeuw.

Pistes Liften Hoogtebereik
58 km
84 km
15 km
Gondels 6
Stoelliften 18
Sleepliften 18
Bergstation 2.811 m
Middenstation 2.185 m
Dalstation 1.304 m
Totaal: 157 km Totaal: 42 1 Funpark - 60 km loipe

Het skigebied van St. Anton is voor zowel beginnende als gevorderde skiërs een prima bestemming. Er zijn voldoende blauwe en rode pistes en diverse skiroutes en de off-piste mogelijk maken het plaatje compleet. De liftfaciliteiten zijn uitstekend en er is dan ook nauwelijks sprake van wachttijden. Er zijn twee belangrijke gondelbanen namelijk de Galzig en de Nasserein. Deze gondels zorgen ieder voor een snelle ontsluiting van twee grote gedeeltes van het skigebied. Het Galzig gedeelte ligt wat hoger dus als je tussen de naaldbossen wilt skiën ga dan naar het Nasserein gedeelte.

Een 6-daagse skipas voor het hele gebied kost in het hoogseizoen 235 euro. Hiermee kun je zowel in St. Anton als in Lech terecht en heb je in totaal 276 kilometer piste tot je beschikking. Het skigebied van St. Anton is niet aaneengesloten met dat van Lech. Je moet hiervoor met de auto of met de skibus een ritje van ongeveer 25 minuten maken over de Arlbergpas. Op zich geen spannende route maar bij sneeuwval moet je wel goed uitgerust zijn.

vorige: Wintersport volgende: Pistekaart

Wintersport

Winter in St Anton

Meer dan 270 kilometer piste, een perfecte ligging, sneeuwzeker en gezellig - dat is wintersport in St Anton in een notendop. » lees verder

Webcam

Meer informatie over wintersport in Sankt Anton am Arlberg.