Home

Skigebied St. Anton

Het skigebied van St. Anton heeft 157 kilometer piste. De skipas van St. Anton is ook geldig in Lech am Arlberg en Warth-Schröcken, daar vind je nog eens 176 kilometer piste. De skigebieden van Lech en St. Anton zijn niet aanééngesloten, met de auto of skibus ben je in ongeveer 20 minuten in Lech. Door de geografische ligging is St. Anton zeer sneeuwzeker. Bij zowel een westerlijke stroming als de 'Nordstau' mag St. Anton vaak rekenen op een dik pak sneeuw.

Skipiste
Optimale variatie en verrassingen

Faciliteiten skigebied

Vanaf Utrecht8:45 uur
Vanaf Utrecht930 km
Afstand vanaf snelweg20 km
Rodelbaan7 km
Langlaufloipen200 km

Skipistes

157 km piste 58 km blauwe piste37% 84 km rode piste54% 15 km zwarte piste9%
1 304 m2 811 m

Goede faciliteiten

Het skigebied van St. Anton is voor zowel beginnende als gevorderde skiërs een prima bestemming. Er zijn voldoende blauwe en rode pistes en diverse skiroutes en de off-piste mogelijk maken het plaatje compleet. De liftfaciliteiten zijn uitstekend en er is dan ook nauwelijks sprake van wachttijden. Er zijn twee belangrijke gondelbanen namelijk de Galzig en de Nasserein. Deze gondels zorgen ieder voor een snelle ontsluiting van twee grote gedeeltes van het skigebied. Het Galzig gedeelte ligt wat hoger dus als je tussen de naaldbossen wilt skiën ga dan naar het Nasserein gedeelte.

Verbinding Lech am Arlberg

St. Anton is niet direct verbonden met Lech am Arlberg. Met de auto of skibus over de Arlbergpas ben je er in ongeveer 25 minuten. Op zich geen steile bergpas maar bij sneeuwval moet je wel goed uitgerust zijn. In de nabije toekomst wordt waarschijnlijk een liftverbinding gerealiseerd van St. Anton naar Zürs.

St. Anton in volle vaart

Bekijk mooie beelden van het skigebied, de pistes, liften en andere voorzieningen en laat je overtuigen.

Pistekaart St. Anton am Arlberg

Pistekaart St. Anton am Arlberg

Pistekaart Lech en Zürs

Pistekaart Lech en Zürs
Impressies
Valluga gondelbaan hoog ik de luchtSt. ChristoffPisteUitzicht op de pisteAlmhutSkiërs in actieSki showNasserein bergstationValluga gondelliftKinderen in de oefenweidePoedersneeuw skiënAfdalen vanaf Valluga bergstationStuben am ArlbergSkileraar bij StubenSkipistes bij Stuben