Vrouw computer

Corona update

Veilig op vakantie in St. Anton

Corona informatie St. Anton

Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in St. Anton. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

Corona update Oostenrijk

Wintersport 2021-2022 boeken

Natuurlijk kunnen we niet wachten om weer op wintersport te gaan en zeker na het gemiste seizoen is de behoefte aan een ski-vakantie extra groot. Reisorganisaties zijn extra flexibel als het gaat om geld-terug-garanties omtrent COVID-19. Lees de boekingsvoorwaarden van: Sunweb, TUI, Summit Travel, Wintertrex, Travelski, Prijsvrij, Chalet.nl, Belvilla en Villaforyou.

Maatregelen Oostenrijk komend winterseizoen

Komend skiseizoen mogen exploitanten van skiliften alleen mensen vervoeren die zijn ingeënt tegen Covid-19, negatief zijn getest of recent de ziekte hebben doorgemaakt. Deze bewijzen zijn al verplicht in de horeca. Er zullen in de liften geen afstandsregels of capaciteitsbeperkingen meer gelden, terwijl dat afgelopen seizoen nog wel het geval was. Om dat mogelijk te maken voert Wenen voor de liften een mondkapjesplicht in. De mondkapjes moeten van medische FFP2-kwaliteit zijn. Verder is besloten dat après-ski onder voorwaarden is toegestaan. Voor de meest actuele informatie, check de website van de Rijksoverheid. Voor de terugreis naar Nederland is er geen testbewijs of quarantaine noodzakelijk.

De toegangsregels samengevat.
Denk er aan dat in Oostenrijk de 3-G-regel van kracht is. Dit wil zeggen dat je ofwel getest, gevaccineerd of genezen moet zijn. Vanaf 1 juli aanvaardt Oostenrijk het digitale Covid-certificaat ("groene paspoort") van de EU. 

Nieuwe regeling voor gevaccineerde personen: vanaf 15 augustus is een volledige vaccinatie vereist voor de toegang tot horecabedrijven, toeristische bedrijven en bedrijven voor vrijetijdsbesteding - de eerste vaccinatie is niet langer voldoende. (Voor vaccins waarvoor twee vaccinaties nodig zijn, geldt dit vanaf de dag van de tweede vaccinatie. Voor vaccins die slechts één vaccinatie vereisen, geldt dit vanaf dag 22. Hetzelfde geldt voor herstellende personen die eenmaal zijn gevaccineerd).

De voorschriften voor geteste en herstelde personen blijven van kracht - het 3-G bewijs (getest, hersteld of gevaccineerd) is van toepassing.

Meer informatie voor toeristen lees je op de site van de Oostenrijkse overheid - www.bmlrt.gv.at

Actueel reisadvies Nederlandse overheid (kleurcode)
Bekijk de actuele kleurcode op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk

Regel zoveel mogelijk online

  • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
  • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
  • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

Corona Informatie St. Anton

Maatregelen

Het begin van het winterseizoen in de regio St. Anton am Arlberg is gepland voor 4 december. Wij verheugen ons erop u te mogen verwelkomen in de vakantieregio voor skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en ontspannende winterwandelingen. Ons hoogste doel is om onze gasten de grootst mogelijke veiligheid te bieden. Anton am Arlberg dient naast Alpbach ook als modelregio voor het project "Covid-19 - Risicomanagement Wintertoerisme" van de deelstaat Tirol. Op basis van de resultaten zal een risicobeoordelings- en managementmodel worden ontwikkeld. Dit is bedoeld om situaties met een verhoogd risico op Covid-19-besmetting in het komende winterseizoen zo vroeg mogelijk te signaleren en vooral om ze te voorkomen.
>Lees meer

Video corona maatregelen St. Anton

Vertrouwd uw wintersport boeken

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator (zie overzicht hieronder) dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

  • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
  • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
    Lees meer op www.anvr.nl