Lech am Arlberg (1.450m)

Het zeer sneeuwzekere Lech am Arlberg is mondain, maar heeft zijn authentieke uitstraling van een prachtig bergdorp behouden. In Lech vindt de "verwende" wintersporter alles wat hij of zij mag verwachten van een fantastische wintersportbestemming. Veelal zie je hotelgasten in Lech rondlopen in de nieuwste en duurste ski-outfits, maar zie je deze mensen zelden op de piste. Het is zien en gezien worden in Lech/Oberlech.

Het mondaine en sfeervolle Lech...
Het mondaine en sfeervolle Lech...

Après ski

De après ski is in Lech anders dan bij grote buur St Anton. In Lech is het allemaal wat ingetogener, maar daarom niet minder gezellig! In Lech begint de àpres ski enkele honderden meters boven het dorp in Oberlech (te bereiken via Gondel of wandelpad). Hier kun je genieten van een glaasje champagne en andere exclusieve dranken. Eenmaal beneden in Lech wordt het druk in Hotel Tannenbergerhof of in hotel Pfefferkorn. Wil je op chique, dan is het nog steeds goed toeven in Hotel Crone.

Skimogelijkheden

Skiën in Lech is in vergelijking tot buurman St Anton relatief eenvoudig. De pistes zijn breed en er zijn mooie familie tochten te maken. Leuk is ook dat bij het vertrekken uit het liftstation van veel stoeltjesliften de zittingen worden verwarmd. Erg comfortabel dus. De skigebieden van Lech en Zurs zijn aan elkaar gekoppeld. Naar St Anton gaat de verbdinding via een gratis skibus (15 minuten). Let op, deze bussen kunnen druk zijn, vooral 's middags, dus neem op tijd de bus terug om de laatste lift in St Anton niet te missen.

  • St Anton/Gampen/Galzig/St Christoph/Stuben/Albona: het skicentrum van St Anton, vanuit hier kun je overal komen.
  • Rendl een berg net enkele meters buiten St Anton (lopend of via een skibus goed te bereiken)
  • De Lech/ Zurs connectie: nog steeds is het niet mogelijk om via de officiele pistes naar Zurs of Lech te skiën.

Tot op heden is het nog steeds noodzakelijk om bij Alpe Rauz in te drukke skibussen te stappen en vandaaruit een kort ritje naar de pistes in Zurs en Lech te maken (inbegrepen bij de skipas). Het ritje is trouwens de moeite waard. De pistes in Zurs en Lech zijn fantastisch en het ritje geeft een mooi uitzicht over de Arlberg pas.