St. Anton am Arlberg (1.304m)

St. Anton hoort bij de top vijf skigebieden in de wereld en behoort zeker tot de beste skigebieden van Oostenrijk. St Anton staat gelijk met of overtreft zelfs skigebieden als: Chamonix, Val D'Isere, Verbier, Zermatt, Jackson Hole en Whistler. St Anton is ideaal bereikbaar vanaf Nederland. Het treintstation van St. Anton ligt midden in het dorp, met de auto kun je er zelfs voor een lang weekend heenrijden want in minder dan 8,5 uur sta je in St Anton. Vliegen gaat vanaf Innsbruck (iets meer dan een uur met de trein) of Zurich (ongeveer 3 uur met de trein).

Schitterend!
Schitterend!

Het dorp

St Anton heeft een aantal gedeelten. Het gebied in het centrum, rond de voetgangerszone is het aantrekkelijkst. Vlakbij de liften en midden in het levendige uitgaanscentrum van St Anton. Nasserein is het deel van het dorp, dat net iets uit het centrum ligt, maar nog goed lopend of skiend te bereiken. Bovendien vertrekt er vanuit Nasserein een stoeltjeslift. St Jakob ligt net iets verder en dit is niet meer goed lopend te bereiken. Zeker de terugweg niet (berg op). Houd hier dus rekening mee, want de skibussen rijden niet de hele nacht en niet zo frequent. Oberdorf aan de andere kant van St Anton ligt er ietsjes boven. Mooi uitzicht en ideaal als je niet veel in het dorp komt.

Vier gedeeltes

  • St Anton/Gampen/Galzig/St Christoph/Stuben/Albona: het skicentrum van St Anton, vanuit hier kun je overal komen.
  • Rendl - een skigebied tegenover de Galzig, nabij het centrum van St Anton (lopend of via een skibus goed te bereiken)
  • Lech/Zürs- Sinds 2015 verbonden met Warth/Schröcken en sinds 2016 verbonden met St. Anton.
  • Warth/Schröcken - sinds 2015 verbonden met Lech.

Accommodaties

De meeste wintersporters kiezen voor een accommodatie in St. Anton, waar in totaal meer dan 500 accommodaties zijn. In de omliggende dorpen vind je nog eens honderden accommodaties. Vaak zijn deze een stuk voordeliger en met de skibus ben je in enkele minuten in St. Anton. St. Anton telt meer dan 40 hotels, 160 ontbijtpensions en meer dan 300 appartementen / vakantiewoningen. Omliggende dorpen bij St. Anton zijn:

  • St Jakob am Arlberg
  • Flirsch am Arlberg
  • Pettneu am Arlberg
  • Stuben am Arlberg
  • Landeck (treinstation en grootste stad in de omgeving)

Introductie skigebied