St. Christoph am Arlberg (1.800m)

Maak kennis met een van de hoogst gelegen skiresorts in Oostenrijk, gelegen het het populaire skigebied Ski Arlberg.

Een prachtige ligging...
Een prachtige ligging...

St. Christoph am Arlberg

Het Dorp St. Christoph am Arlberg is met 1800m een van de hoogst gelegen ski-resorts in heel Oostenrijk. Door de hoge ligging is het gebied zeer sneeuwzeker. Het dorpje ontstond in de 14e eeuw toen een herder zich hier vestigde om zich te beschermen tegen de hevige kracht van de natuur. Tegenwoordig bestaat St. Christoph am Arlberg uit exclusieve hotels, herbergen en restaurants. 

Perfecte ligging

St. Christoph am Arlberg heeft een unieke en ideale ligging voor wintersporters, direct aan de piste en skiliften. Vanuit St. Christoph vertrekt een stoellift die je afzet op 2.185m hoogte. Vanhieruit kun je direct verschillende mooie afdalingen nemen of je weg naar de top van de Valluga (2.811m) vervolgen. 

Après-ski

St. Christoph is een perfecte locatie voor wintersporters maar buiten de piste is er niet veel te beleven. Er bevinden zich wel enkele kroegen in St. Christoph waar het natuurlijk ook heel gezellig kan worden. Voor liefhebbers van après-ski is St. Anton de beste optie. Hier kom je skiënd (met een skilift) of gewoon via de (besneeuwde) weg. De beroemde 'Mooserwirt' is een van de bekendste après-ski gelegenheden, gelegen op de piste, vlakbij St. Anton. 

Video St. Christoph am Arlberg

Plattegrond St. Christoph am Arlberg